Er valt niets te verdienen met goud en zilver? Zeg dat nog een keer…!

Geschreven door Robert Guss voor Beurs.com

Money

Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft gisteren (eindelijk) het einde aangekondigd van de obligatiegekte die we kennen als QE3. Daarbovenop heeft ze gezegd dat ze de rente op het huidig laag niveau zal houden. Voorlopig toch.

Volgens Oliver Gross van Der Rohstoff-Anleger is het mogelijk dat het nulrentebeleid kan leiden tot een droom van een koopkans van goud. Op korte termijn, meent hij, zou een bodemprijs van 1 000 USD per ounce realiseerbaar zijn.

“De inverse relatie tussen aandelen en goud is niet nieuw. Die observatie is al gemaakt in 2011 toen de goudprijs piekte”, zegt Gross,”sindsdien is goud met meer dan 35% gedaald, terwijl S&P 500 met 70% is gegroeid.”

De situatie is vergelijkbaar met de dotcombubbel van 1999-2001: toen stond goud op 340 USD per ounce en stegen aandelenkoersen naar waanzinnige hoogtes. Wanneer de zeepbel uiteenspat in het begin van het vorig decennium steeg de prijs naar 1 900 USD per ounce.

Een ander analogisch verband dat we kunnen maken is dat in de technologiesector weer bubbels te vinden zijn:”Netflix is een voorbeeld van extrem hoge P/E-ratio’s in aandelen die wijzen op euforie en gigantische hoeveelheden van speculatief kapitaal van de centrale banken.”

Zulke hypes ziet Gross ook verschijnen bij Facebook, Amazon, Tesla en Apple.

De manier waarop investeerders moeten reageren, is door een anticyclische strategie aan te nemen. “Wanneer er bloed vloeit”, beweert Gross,”is het tijd om te investeren. Vandaag kunnen beleggers goedkope goud- en zilveraandelen oppikken.”

Het optimale moment om geld in te zetten in goud en zilver moet echter nog komen – wacht daar dus even mee:”Goud is de meest gehate vijand van de Amerikaanse dollar en ons globaal monetair systeem. Daarom hebben de grootste financiële instituten geen belang bij hogere goudprijzen. Ik zie 50% kans dat er een grote panische verkoopgolf aankomt. In dat scenario kan goud vallen naar 1 000 USD per ounce en zilver naar 12 USD per ounce.”

En dat, beste lezer, is geweldig!

Want, Oliver Gross meent dat goud in 2016 of zelfs al in 2015 naar 1 400 USD per ounce zal stijgen. Als je dan goud en zilver aan de bodemprijs kan inkopen, heb je een fenomenale winst gemaakt! Dat betekent dat als Yellen de rente lang genoeg op nul kan houden, dat de ultieme natte droom voor goud- en zilverbeleggers realiteit wordt.

Zeg nu nog eens dat er met goud en zilver niets te rapen valt!

bron: The Gold Report

http://www.kitconet.com/charts/metals/gold/t24_au_en_usoz_2.gifTer info hiernaast de huidige koers van het goud in USD/ounce.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.