Tips om uw horloge een lang leven te garanderen

ONDERHOUD

Breng uw horloge elke 4 à 5 jaar binnen voor een volledig onderhoud. Zo voorkomt u hoog oplopende kosten en kunt u nog lang van uw horloge genieten. Vergelijk het met uw wagen. Wordt die regelmatig onderhouden, dan zal u er heel lang kunnen mee rijden. Houd u er vooral rekening mee dat hoe ouder uw horloge is, hoe moeilijker het wordt om nog de juiste onderdelen te vinden.

BATTERIJWISSEL

Batterijen laat u best niet op de markt vervangen! Deze zijn meestal van inferieure kwaliteit.

Indien de eerste batterij van een bij ons nieuw gekocht horloge binnen het jaar leeg is, valt dit nog onder garantie en is de wissel gratis. Daarna  niet meer.

Een batterijwissel dient te gebeuren door een ervaren vakman omdat:

• hij het juiste type batterij plaatst

• er gelijktijdig een algemene inspectie van kroon, slot, band, … kan plaatsvinden

• een kwaliteitsmerk (Wij gebruiken Energizer) van batterijen vereist is (om de vorming van elektrodekristallen door uitlopen te vermijden).

Indien gewenst kan er bij een batterijwissel een controle op waterdichtheid uitgevoerd worden.

 

Hiernaast een foto van een lege Duracell batterij. Om maar te bewijzen dat Duracell absoluut geen goede kwaliteit is.

 

 

CORRIGEREN VAN DATUM EN UUR

Wilt u datum en/of uur corrigeren? Neem dan uw horloge van uw pols af. Dit om te vermijden dat de opwindstift verbuigt of breekt.

Let er op dat de geschroefde kroon juist wordt losgeschroefd – door de kroon naar onderen te schroeven – en correct wordt dichtgeschroefd – door de kroon zacht tegen de draad te drukken en tegelijkertijd naar boven te schroeven. Een geschroefde kroon garandeert immers een optimale waterdichtheid. Voor zover de waterdichtheid goed onderhouden is.

 

GARANTIE

Alle horloges die u koopt genieten minstens twee jaar garantie.  Waar ze ook gekocht worden. Krijgt u geen twee jaar garantie, laat ze dan voor wat ze zijn.

Op elk horloge die je bij ons laat herstellen geven wij minimaal 6 maanden garantie op de werking, voor zover ze daarvoor hersteld werden.

Op waterdichtheid wordt nooit garantie verleend.