Investeer eens in een horloge atelier

De verkoop van horloges is niet meer wat het geweest was. Nieuwe horloges worden meer en meer op internet gekocht. Dat geldt in het bijzonder voor mode horloges. Hetzelfde geldt voor tweedehands horloges.

Het mechanische horloge is terug van weggeweest. Ook bij mode merken. Waar je 15 jaar geleden nauwelijks mechanische horloges had bij modemerken, is nu minstens 5% van de hele collectie uit mechanisch. Bij de betere merken is stijgt dat percentage naar 20% en meer.

Echter al deze horloges hebben nog steeds van tijd tot tijd een onderhoud nodig wegens slijtage. Er zijn van langs om minder en minder horlogemakers om al deze horloges te herstellen.

Dat betekent dat er veel geld te verdienen valt door mechanische horloges te herstellen.

Om de opstart van een horloge atelier te kunnen financieren ben ik op zoek naar één of meerdere investeerders. Banken zijn tegenwoordig heel terughoudend geworden als het aankomt op het verschaffen van leningen.

Dit atelier wil ik starten in hartje Roeselare.

Het absolute minimum bedrag dat ik nodig heb, is ca 14 000 €. Daarmee kan ik zorgen voor een stevige juridische basis, een auto om klokken op te halen die hersteld moeten worden, huurwaarborg, 1ste maand huur, een kleine kasreserve en de inrichting van het atelier. Dat laatste doe ik in eigen beheer. Het gereedschap om klokken te herstellen kan ik kopen op afbetaling.

Eens de nodige machines en gereedschappen aanwezig zijn, kan ik ook toegang krijgen tot wisselstukken van bijv Omega, Rado, Longines, Hublot, Baume & Mercier, Montblanc, Cartier, IWC, enz.

Dit zal de omzet nog stevig doen stijgen.

Dit alles gaat gepaard met een extra investering van ca 49 000 €.

Voor de merken Zénith en Gucci is er momenteel niemand die de officiële dienst na verkoop verzorgt in België. Al deze herstellingen gaan naar het buitenland. Eens gestart kan ik mij kandidaat stellen om deze te verzorgen. Dat doet de omzet nog wat extra stijgen.

Om de dienst na verkoop van Zénith te kunnen voeren, dient het atelier uitgerust te zijn met degelijke apparatuur en voorzien zijn van de nodige wisselstukken. Naast alle nodige apparatuur en machines, vraagt Zénith een investering (vooral wisselstukken en specifiek gereedschap) van 22000CHF.

Naast het herstellen van horloges en klokken, wil ik op termijn ook horloges en klokken gaan verkopen. Zoals bijv Tissot, Rodania, Balmain, Festina, …

Een gedetailleerd overzicht van de te maken investering is klaar. Het financieel plan met de prognoses van omzet en winst dient nog opgemaakt worden.

Tot slot wil ik u nog wijzen op onderstaande:

De website en facebookpagina zijn reeds een feit.

Er is een kentering gaande in de horlogemakers wereld wat betreft wisselstukken. Zie hiervoor dit artikel.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.